Naam:

Ximba vom Vieräugler

Roepnaam:

Ximba - Ximmeke - Dikkie

   
Ras: Berner Sennenhond
Geb.datum: 20-02-1998
Geslacht: reu
Vader: Multi CH. Qaey vd Klaverhoeve
Moeder: Meadow Woods Tender Tjorven

 

 

CH. Qaey van de Klaverhoeve

HD  B

CH. Pascha v. Gabiar

HD A

CH. Gaston v Nesselacker

HD A

Muska-Bella v Gabiar

Lotti van het Ballaershof 

HD B

CH. Sasso la Vaux

Orla v Wynental

Meadow Wood's Tender Tjorven

HD A

CH. Sennengardens Chevalier

HD A

Dalaleds Bamse

Sennengardens Usassa

CH. Q'Marusha Vom Vieräugler

HD A

Burre v. d. Speelhout

HD A

CH. Marusha Vom Vieräugler

 

Ximba is overleden op 25 – 11 -2008

 

 

Ximba Vom Vieraugler

 

Ximba is geboren op 20-2-98 en is een zoon van Multi Champion Quay v.d. Klaverhoeve en Meadow Wood Tender Tjorven ( import USA).

Ximba is een hele lieve zachte reu met een héél hoog teddybeergehalte , Ximba’ zijn hobby’s zijn wandelen , zwemmen , takken sleuren , en als hij de bal te pakken krijgt van Gino dan duurt het niet lang of  die moet kapot  ,,,, spijtig voor Gino  !!!Ximba werd door mijzelf gefokt en viel in de nest op door zijn speciale lange vacht en zijn hele mooie bouw , dus hadden we ambities om Ximba uit te brengen op de hondententoonstellingen , deze droom werd al snel de grond ingeboord. Op 5 maanden leeftijd maakt Ximba een traumatische ervaring met kinderen mee , resultaat dat hij op korte tijd bang word van mensen in het algemeen , vooral kinderen en mannen .Na een geschikte gedragstherapeut te vinden werd er een heel nieuw trainingsschema opgesteld en na 1 jaar behaalde Ximba zijn Gehoorzaamheidsbrevet St. Hubertus en  slaagde Ximba in zijn Socialisatie Test .Daarbij werd Ximba door de Belg. Club v Berner Sennenhonden goedgekeurd op Karakter en schoonheid.

 

Maar ook op tentoonstellingen kon hij zijn mannetje staan , Ximba werd  Brussels Jeugd Winner en hij werd ook Europa Jugend Sieger  te Dortmund Duitsland , daarbij behaalde hij constant Uitmuntend in de openklassen, maar er werd steeds gezegd ; dat ik een zeer harmonisch opgebouwde reu had met een super uitgrijpend gangwerk , maar spijtig ; hij is een beetje aan de kleine kant .Dus werd onze centen beter besteed en werd er naar iets anders gezocht , eerst hebben we ons een tijdje bezig gehouden met het debutanten programma (Obedience) maar dit lag Ximba niet zo ,,,,

 

 

In 2001 ging voor Ximba een hele nieuwe wereld  open  namelijk Dogdancing , Ximba vond dit alles prachtig , alles werd aangeleerd met voedsel en de clicker , zijn eerste wedstrijd bij Martin Gaus in NL in Oktober 2001 behaalde hij dan ook een mooie 3 plaats op 29 honden met een totaal punten van 8/10 wat héél hoog was voor een Engelse jury als Donelda Guy en Kath Hardmann .Dus de start werd gegeven voor een hele reeks wedstrijden en er werden ook aan héél veel workshops deelgenomen van bekende dogdancers zoals; Atilla, Donelda Guy, Kath Hardman, Ann Nortfield, Jules O ‘Dwyer, Richard Curtis, Denise Nardeli, enz …..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ximba’s 1ste routine was op het liedje My Guy van Mary Wells een heel simpele routine met vooral wat gehoorzaamheids oefeningen. en een paar dogdans trucjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Routine 2 was totaal iets anders het werd Old Pop in A Oak van de Rednex een beetje cowboy/western liedje met een paar leuke ideeen zoals een hoed apporteren over een baal stro springen , een soort  jump  omhoog springen ,,,  hiermee heeft Ximba een paar mooie 1 plaatsen behaald en ging hierdoor naar een hogere klas.

 

   

 

Routine 3 werd "Heigh Ho" van Sneeuwwitje en de 7 dwergen, dit was héél leuk echt op Ximba’s zijn lijf geschreven hier zaten een paar speciale trucjes in zoals het graven/krabben op de grond. Dit was zeker een publiekstreffer en op zijn tonnetje met de poot hoog vond ook iedereen super... Ximba heeft met dit liedje een grote bekendheid gemaakt in Engeland en Europa tot in Amerika... Dit heeft een mooie 2 plaats opgeleverd in Engeland  Newark en Yersey en de kroon op zijn dans prestaties een mooie 1e plaats in zijn thuisland Zwitserland Winterthur 2004 waar hij Beste dogdancer werd van de wedstrijd !

 

   
 
   

 

Ximba’s laatste routine 4; was een soort circusnummer een instrumentale versie van Alte Kameraden van Robert Stolz.  Deze routine heeft Ximba naar de Advanced klasse gebracht in België en waar hij ook 2 x de Advanced klasse gewonnen heeft, oohh wat was ik trots op mijn Bernertje, daarbij werd hij in Engeland met hele hoge puntenaantal  nummer 1 in de Noviceklas in Ryton On Dunsmore in September, ook hier glunderde het baasje dat mijn Berner met zijn 7.5 jaar om daar nog zo’n puike prestatie kon laten zien.

 

 

 

 

 

 

Ximba op twee jarige leeftijd.
Ximba, 10,5 jaar.

 

 

Op dinsdag 25 november stond de wereld even stil

 

,, Ximba Vom Vieraugler ,,

 

Geboren : 20-2-1998 / Gestorven 25-11-2008

 

 

Mijn lief Ximmeke toch... je bent zo snel van ons heen gegaan .

Totaal onverwachts, we wisten wel dat je al oud was, zeker voor een Berner Sennenhond en dat de dag een keertje moest gaan komen... maar zo snel, dat had ik niet verwacht, op een half uurtje was ik je kwijt en toen waren er alleen nog maar tranen en een enorm verdriet en een gat in mijn hart.

Het gemis van mijn lieve grote teddybeer is enorm

Geen natte snoet die mijn gezicht likt om aandacht te vragen,

Gene kop die mijnen arm omhoog gooit voor nen extra knuffel te vragen,

Gene Ximba die s ’avonds tussen onze zetels ligt bij de warme kachel,

NEEN, mijn gezinnetje mist iets........

 

 

 

Ximba je was een pracht van een Berner op alle manieren.

Ik heb je 10 jaar en 9 maanden mogen hebben,

ik heb elke minuut , seconden van je genoten....

We hebben enorm veel plezier gemaakt, gewandeld en gezwommen en natuurlijk gedanst…

Niemand zal je dansroutines vergeten, je was één der eerste Berners die zijn danspasjes waagde en slaagde.

 

 

Je was zo slim, zo grappig, je toverde op ieders gezicht een glimlach.

Je won de 1 Dogdancing wedstrijd van Zwitserland, wat was ik apetrots op je… een Berner in eigen thuisland…

En natuurlijk was je heel fotogeniek, dat bewijzen de prachtige foto’s die ik van je gemaakt heb….

 

Rust maar zacht mijn lieve schat,

Vergeten doen we je nooit,

Je blijft steeds in mijn hart,

 

Marleen, Herman, Gino, Cedi en je dochter Dannou

 

 

naar boven